top of page

een selectie van onze gepubliceerde

artikels

Ontdek hier een selectie van boeiende artikels uit onze gedrukte magazines. Laat je meevoeren door enkele van onze diverse stemmen en onderwerpen die we in de tijdschriften hebben vastgelegd. Dit is een glimp van wat Ember te bieden heeft, en we hopen dat deze artikels je extra perspectieven bijbrengen. 

Leven tussen bubbels

Jaouad Alloul

Jaouad Alloul (hij/zij) belichaamt vrijheid en veelzijdigheid. Maar dat leek niet altijd voor hem in het verschiet te liggen. Met Marokkaanse roots opgegroeid in België, heeft Jaouad een brug moeten slaan tussen de verschillende delen van zijn identiteit. “Ik ben me er erg van bewust dat ik een groot deel van de vrijheid in mijn leven zelf heb moeten creëren.”

13 min. leestijd

Uit editie 2 Bubbels - Chosen  family

Even ruimte voor niks

7 min. leestijd

Uit editie 3 Macht - Ruimte en macht

Joanna-01.png
pilot_satelliet_beeld_DEF-05.jpg

Wat je op school niet leert, leer je onderweg

Soms lijkt het alsof je het leven moet uitstippelen. Een route moet plannen, een richting moet kiezen. Dat succes alleen op goed aangelegde wegen te vinden valt. Dé weg naar wijsheid bij uitstek zou het onderwijs zijn. Toch leren we lang niet alles op die route. Welke lessen leren we buiten het klaslokaal? En waar leren we ze dan wel? 

4 min. leestijd

Uit editie 1 Zevenentwintig, katern Nomaden

bottom of page